Subaru Impreza WRX / ABC / 1:32

- ukázky staveb a postupů malých vozidel

Moderátor: Radim - PMHT

Subaru Impreza WRX / ABC / 1:32

Příspěvekod Patla » úte 01. kvě 2012 13:22:45

Subaru Impreza WRX

Pustil jsem se do dalšího ABC výtvoru. Bohužel jsem nikde nenašel fotky už postaveného modelu, takže nemám s čím porovnávat. Předem říkám, že návodná kresba je velice skoupá na slovo...
Ono co není hranaté, může být ... třeba oblé.

Celá zadní partie vozu je na tom založená. Na dílech je sice naznačeno, kde ohyb začíná, praxe je ale trochu jiná. Člověk udělá rádius ohybu malinko jiný než autor zamýšlel... a nepřesnost je na světě!

Nakonec jsem to nějak dal dohromady, ale zadní okno mi vyšlo asi o cca 5mm delší. Sice je to schované víkem kufru, ale že bych se někde o tolik sekl!?

Image Image

Image Image
Patla
Administrátor
Administrátor

Re: Subaru Impreza WRX / ABC / 1:32

Příspěvekod Acespace » úte 01. kvě 2012 18:54:42

Acespace
Podpraporčík
Podpraporčík

Příspěvekod Patla » úte 01. kvě 2012 19:10:51

Díky.
Tyto fotky jsem našel. Ale vůbec jsem z nich nepochopil, proč se stalo co se stalo. Více ke stavbě zítra...
Patla
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Patla » stř 02. kvě 2012 7:20:40

Následovala kompletace přídě. Nevím, co se kde stalo, ale kapota mi vyšla asi o 4 mm delší a o 4mm širší, než by měla.

Prostě jsem to nedokázal natvarovat tak, aby pasovalo světla do blatníků a zároveň tvořila rovinu pro přilepení nárazníku. Nakonec jsem přilepil světla do blatníků a na vrchní díl nárazníku, pak jsem ... rozřezal kapotu.
Image Image

Mřížka se znakem (mezi světly) samozřejmě taky neseděla - zkrácena o 4 mm.
"Obšívka" nárazníku mi vyšla na každé straně o 2mm delší. Ale pozor - vrchní díl nárazníku (ten podlepený kartonem) jsem tvarově neupravoval!
Tak nevím... některý díl je větší, některý menší, jen vyjímečně něco pasuje.
Image Image

Tímto je předek vozu hotov. Kdoví co mě čeká na zádi a trochu se začínám děsit kol ...
Patla
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod TEO » stř 02. kvě 2012 9:14:33

Nevím....ale myslím si že by měl být nárazník vysunutý víc dopředu. Proč asi byla celá kapota určité šířky? Taky mi moc nesedí ta linie předního blatníku, kdy je od dvěří pěkně v křivce a najednou tuto křivku zlomí šikmá hrana nárazníku směrem dozadu....jako by se tam pak nemělo ani vejít kolo....kdo ví kde tedy mohou být naekané chyby....autor - lepič??? Nevlastním model, nedokážu posoudit.
PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Patla » čtv 03. kvě 2012 6:25:52

Více dopředu asi ne... blatníky i světla jsem lepil na nárazníku přesně na místo. Původně jsem si myslel, že jsem měl kapotu nalepit blíž k "A" sloupkům. To by mohlo vysvětlit délku...

Ale proč mi kapota vyšla ještě moc široká ...? Respektive nárazník moc úzký.

Ano, linie podběhu a přechod blatníku není pěkná - jak jsem psal, obšívka náarzníku byla moc dlouhá a zrovna ten plynulý přechod jsem musel odstřihnout.
Ale co přebývalo vepředu, chybělo vzadu... :o ... více až s fotkami ...
Patla
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Patla » pát 25. kvě 2012 18:40:08

Konečně jsem se dostal na konec stavby. Téměř nic nesedělo, někde více, někde méně ... až mě model úplně přestal bavit. Prostě jsem ho chtěl už jen dokončit.

A takto to celé dopadlo ...

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image
Patla
Administrátor
Administrátor

Zpět na ...::: Osobní a závodní automobily :::...