Zetor Crystal 8011 + rozmetadlo/ Agromodels / 1:32

- ukázky staveb a postupů zemědělské techniky

Moderátor: Radim - PMHT

Zetor Crystal 8011 + rozmetadlo/ Agromodels / 1:32

Příspěvekod LARY » ned 06. říj 2013 9:19:21

Dovolím si zde představit můj poslední výtvor zemědělské techniky .
Tenhle traktůrek je pro mě trošku srdcovka, byl to první větší stoj, který mi půjčily v autoškole, to bylo od nich odvážné :lol: , hlavně když se pálilo u V.Bíteše na
vykvalt z kopce s maringotkou v závěsu a že to byl fofr !
Nejdříve náhled na obálku a hned stavba. Některé díly vystužuji, něco přichází o chlopničky...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Dále přišly na řadu blatníky, zajímavě pospojované čtyři díly a jako obvykle, jsem až u druhého přišel jak na ně. Motor se nevyplatí hned dávat do rámu, ale počkat, až
je hotová kabina řidiče a pak to celé pasovat dohromady. Zasklívání oken ještě není pro mě silná disciplína, ale nakonec se podařilo.
Jen při spojování kabiny s blatníky, mi vyšla mezírka dole u stupaček, pro opravu pomohly kousky kartonu a modrý proužek z náhradní plochy.
Hlavní je , že podlaha zůstala rovná.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Od autora jsem získal tuningovou sadu laserovánek, mřížky masky, vzorky kol, zrdcátka a další a traktůrek dostal úplně jiný šmrnc.
Po dodělání ramen pokračuji nápravami a koly. U přední nápravy se mi kola trošku rozjely, konstrukci zatáčení je potřeba udělat fakt přesně a nebo zalepit na tvrdo.
Chtěl jsem mít kola zatáčecí, tak to tak zůstane.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Konečné fotky :

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Rozmetadlo se začíná podlahou s dopravními pásy. Řetízky se dají sehnat na admiralshopu a hned to vypadá lépe než malované. Samotnou podlahu bych příště
vystužil, vlnilo se to, nakonec si dala říct. Nenechávám nic náhodě a už podlepuji a zpevňuji co se dá. Hlavně díly 10 a 11, tam se to vyplatilo při kompletaci,
nedali se tak lehce prohnout.
Čechrač, neboli vyřezávací válec byla pro mě také maturita, nějaká šedinka přibyla.
Drobné chybky lehce odstranitelné jsou poslední ty bílé sloupky, co jsou schované v dílech 10 a 11, musí se zkrátit, rozmetací vrtule také vyšli delší,
nápravu a držák oje jsem zvedl na milimetrovém kartonku, jinak se nevejde pohyblivá podlaha. Nic co by se nedalo vymyslet.
Náhonová hřídel, to byla také taková libůstka, ale vůbec nevypadá špatně.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

A finále, souprava vypadá moc dobře a když jsem to spatlal i já, můžu jen doporučit :) .

Obrázek Obrázek
LARY
Podpraporčík
Podpraporčík

Zpět na ...::: Zemědělská technika :::...