Protiskluzový plech jsem vyrobil ze samolepící hliníkové folie. To už jsem jednou dělal na jamalu, ale bylo to bez barvení. Měl jsem obavu, jestli barva na něm bude držet. Je to natřené vodou ředitelnou agamou, matná olivová zelená, jinou nemám.
Přilepeny pedály a tyč řízení. Tyč řízení jsem k nábobům kol připevnil pomocí Teovy rady. Nepoužil jsem špendlík, ale drátek. Tyč řízení jsem připevnil k náboji drátkem, na oba konce nasunul kousek bužírky a na koncích zakápnul sekundovým lepidlem.
Stavba se blíží k cíli, už jenom spodní závěsný rám a světla. Z návodové krasby se mně nezdálo umístění palubní desky. Podle návodové kresby se měla přístrojová deska umístit mezi kapotu a volant. To má být tak ve vzduch? Logoicky mně přišlo ji přilepit ke kapotě.
A je hotovo. Traktor se stavěl pěkně a všechno k sobě parádně pasovalo, drobný renonc byl u masky. Hodně záleží na přesnosti, chyby pak jsou vidět. Menší výhrady bych měl k návodové kresbě, tam jsem se občas ztrácel a musel hledat v jiných vláknech. Oproti modelu na obálce je výrazně tmavší. Má skutečně takovou barvu? Na modelu jsem provedl pár úprav. Kreslené části na motoru jsem udělal plastické, doplnil šrouby a nýty, protismykový plech a místo špendlíků jsem použil drátek s nasazeným kouskem bužírky na koncích. A může putovat k majiteli. Náhodou to vyšlo tak, že by ho mohl mít pod stromeček.
pěkně funguje mechanismus zatáčení přední nápravy a její výkyv
Ještě jednou jsem traktor vytáhnul a uděl pár fotek venku. U mě je vzácnost vůbec udělat fotku za denního světla. Vlek za traktor nebude, poputuje k majiteli.