Ahoj všem,
jsem tu opět s malým pokrokem vpřed.
Tubus s točitým schodištěm - doporučuji ho něčím vystužit,jelikož jde o jediný nosný prvek celé rozhledny, a pokud bysme to neudělali hrozilo by zkroucení
Já použil starou fixu + špejle a nějaké odřezky z papíru...

Jednotlivé díly schodů byla "radost" lepit, ještě si ale užiju až budu přidělávat zábradlí...
Mno a jelikož mi přišla v minulém týdnu i podložka, započal jsem práce na terních úpravách a osazení přízemí rozhledny.
Po přilení dílů podsklepení - které jsou narozdíl od všech ostatních částí rozhledny poměrně odfláklé, jeliž neobsahují žádné chlopně pro jejich lepení, žádné vnitřní prostory, i když do sklepa jde přes fólie krásně vidět.
Je to škoda a dle mého to modelu celkem ubralo na jeho kvalitě....
Inu jsme ale modeláři, tak si musíme poradit sami, za okna jsem umístil z černého kartonu, kvádříky, tak aby obraz a oko diváka dohlédlo jen kam potřebuji a nevidělo kartonové výstuže.
Ty jsou hodně důležité, aby se nám rozhledna nezbortila až začneme s osazováním dalších pater

Pak jsem sklep a přízemi rozhledny přilepil na dřevěnou podložku, zatížil a nechal přes noc zaschnout.
Podložku jsem záměrně zvolil také 8 hranou aby mi vše krasně ladilo...
Poté započali práce na okolním terénu

Když byl terén ze všech starn hotov, podložku i s bočnicemi z balzy jsem natřel mahagonovým luxolem - krásně nám vystoupla struktura dřeva

A celý terén z papíru "nainpregnoval" řídkým herkulesem

Na tvorbu krajiny doporučuji 1mm karton od GPM, kdysi jsem ho od nějakého prodejce dostal a nemůžu si ho vynachválit je měkký a dobře se s ním pracuje, ovšem na podlepování velých ploch není moc vhodný, jelikož se kroutí...
Ale to mi nevadilo.