T-805 Ambulance Vystřihovánky.cz

Moderátor: Radim - PMHT

T-805 Ambulance Vystřihovánky.cz

Příspěvekod Jarek » sob 13. srp 2011 20:35:08

V minulých dnech jsem započal stavbu kačeny. V současné době mám slepen komplet rám s nápravami a motor-mimo ventylátorů... .
Zatím posílám první fotku slepeného holého rámu . Sice nic moc ke koukání ale model je lepen na zakázku s pevně stanoveným datem předání takže s focením to nebudu přehánět a raděj se budu věnovat stavbě. Ale nějaký fotky budou...
ps už jsem objevil několik problémů ale o nich později....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jarek
Rotný
Rotný

Re: T-805 Ambulance Vystřihovánky.cz

Příspěvekod Jarek » ned 14. srp 2011 15:22:15

Neví někdo jak to s těmi ventilátory -resp. s jejich přechody č.146 do bloku motoru pánové kučera a svoboda myslely??? Já jsem to nějak nepochopil. A nevychází mi to ať dělám co dělám.. Předek motoru jsem rozbodebonderoval asi třikrát a furt to nesedí. Pokud to půjde tak dál ,tak s tím asi brzo mrsknu o zeď...
Naposledy upravil Jarek dne čtv 18. srp 2011 15:32:48, celkově upraveno 2
Jarek
Rotný
Rotný

Příspěvekod Jarek » čtv 18. srp 2011 15:30:42

Ventylátory a jejich přechody jsou po útrapách nalepeny tak jak to šlo,resp. nešlo. Tím pádem je tato partie na mém modelu doost sci-fi ,takže jsem to ani nefotil.. Přidávám sem pár dalších fotek . Omlouvám se za nekvalitu docení-je to foceno jen MT . Dnes budu dělat výfuk ,zkažený zadní závěs a možná se pustím do kol. Jen nevím jak pořeším disky. Ty se mě víc než nelíbí... ps čelní kryt motoru je patinován- skryl jsem tím stopy po trojí úpravě ventylátorů...
T-805 Stavba 02.JPG
[attachment=1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jarek
Rotný
Rotný

Příspěvekod Jarek » čtv 25. srp 2011 14:17:39

Teď jsem u kol a disků a je to opravdu dobrodružství hádat hloubku usazení dvou dílů disku vůči sobě. Když jedu podle návodu tak mi přední kola vnitřní strannou disku dřou o zavěsy tyčí řízení.Fakt gut model.Skoro každej díl se musí ladit vůči sousedícímu. Fotky pošlu zejtra,pokud s tím definitvině nemrsknu... :evil: :evil: :evil:
Jarek
Rotný
Rotný

Příspěvekod Radim - PMHT » čtv 25. srp 2011 20:50:47

Zatím to Jarku vypadá moc dobře, ať se ti dílo podaří
Nejlepší model je ten dokončený....
Radim - PMHT
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod Jarek » čtv 25. srp 2011 21:10:03

Dík ... Právě ,že se nedaří.. V současné době je model postaven na kola a pracuje se na kabině. Ale i tu je třeba dalších úprav
Jarek
Rotný
Rotný

Příspěvekod Jarek » pon 29. srp 2011 18:26:35

Ta kabina je prostě mor.. Podlepuju přesně ty části který maj být podlepeny na sílu ,která je požadována a vono to nějak nesedí...
K vnitřím dílům kabiny asi jen tolik ..Tunel doporučuju lepit nejdřív k podlaze a pak pasovat do kabiny a hlavně hlídat šířku podlahy a tunelu. Mě se bez broušení nevlezla do kabiny.Musel jsem hodně brousit jinak by hrozilo ,že interier bude deformovaný..Dále bylo potřeba posunout v před sedačky i s jejich držáky , stejně tak je vhodné o cca 2-3mm posunout celou sestavu pedálů a u toho nejdelšího je nutné laborovat s jeho umístěním.. Fakt nechápu jak to autor a vydavatel myslely...
ps ještě na skok p podvozku. kola jsem lepil tak že jsem nejdřív nalepil střed z disku na nápravu a nechal řádně proschnout-jinak hrozilo vyboulení a pak jsem za pomoci přípravku samodomo a sekundového lepidla lepil sestavu pneu s ráfkem na středovou hvězdici. Jo a zkažený závěs kde jsou díly nelogicky rozdrobeny na větší počet ,než je nutné ,jsem navlíkl do ochraného obalu. Sice někdo může říct,že se mi to moc nedpovedlo a já s tím jen a jen souhlasím ,protože se mi to opravdu nepovedlo a nejsem spokojen ani se vzhledem krycího obalu. Prý vypadá jako bryketa O:!!!!!Ale furt lepší než jak to ne-jde slepit...
Jarek
Rotný
Rotný

Příspěvekod t930v12 » úte 30. srp 2011 16:09:09

no podla toho ake mas zatial skusenosti s 805 sa mi do nej moc nechce.Skoda ze ju mam uz doma a tak som sa nanu tesil.No nechapen ze VYSTRIHOVANKY maju tak zle navrhnuty model :!: :?:
t930v12
bez hodnosti
bez hodnosti

Příspěvekod zrzek » stř 31. srp 2011 12:33:36

pro t930v12: to, že se nedaří stavba modelu jednomu modeláři ještě neznamená, že je model špatný. :roll: :roll: :roll:
zrzek
bez hodnosti
bez hodnosti

Příspěvekod Jarek » stř 31. srp 2011 13:21:04

Zdar zrzku. S modelem je to složité.. Neměl bych to tu asi takhle psát.. Mám od betaře hustě popsanou stránku a čtvrt formátu A-4 s chybama které objevil v průběhu stavby skušebního modelu. A dovoluju si tvrdit ,že snad žádná z chyb ,nebyla na finálním modelu odstraněna... Takže asi tolik.. Já kdybych model nestavěl na zakázku do termínu,který byl mj. včera/model byl stavěn jako dárek pro jednoho příslušníka hzs jmk k příležitosti jeho odchodu do důchodu. Pán má tatry 805 jako vášeň a model mu měl tedy být předán včera u příležitosti slavnostního vyřazení z řad hzs a jeho odchodu do důchodu- bohužel tedy nebyl a si jen tak nebude.. Teď mi nejde o to ,že jsem model včas nedokončil,byl jsem za blba, a nedostal patřičný obnos naší tvrdé měny. Ani o to,že pokud model nedokončím do dalšího termínu ,který je 16.9.2011- narozeniny????tak nedostanu ani těch 30% z původně domluvené částky . Ale jde mi o to ,že se nakreslí model ,který se předá betařům. Ti objevý určitý počet chyb, ty předají zadavately bety a on nic....
Já to už nadále nehodlám nějak řešit- mám jiné starosti a model /a/ dokončím za 30% domluvené ceny - bude mi uhrazena cena modelu+teo dezény +náklady spojené s dopravou modelu k majitely+ nějaký ten simbolický tvrdý český groš tzv. na čokoládu ..
Nebo /b/model nedokončím a nebude mi uhrazeno nic a navíc budu pomalu za blba ,kterej něco slíbil a nesplnil...
ps nebrečím tu ale abych řekl pravdu jsem docela rozladěn přístupem určitých osob,kteří by si měli uvědomit ,že svímy činy si ... na vlastní hlavu.....
Jarek
Rotný
Rotný

Další

Zpět na 07 - Tatra 805 4x4 Ambulance