Zetor 5511 + 5t vlek / PMHT / J.Bouška / 1:32

- model traktoru s vlekem

Moderátor: Radim - PMHT

Re: Zetor 5511 + 5t vlek / PMHT / J.Bouška / 1:32

Příspěvekod TEO » čtv 02. pro 2010 19:29:30

Pro dnešek to vypadá už na poslední report. Tentokrát nebudu upozorňovat na žádné nesrovnalosti, tím pádem není co opravovat. Pláště tří kol přijdou ještě ponatírat, na podvozek přívěsu jsem ale je osadit neodolal.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek
PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Radim - PMHT » čtv 02. pro 2010 20:39:54

fíííha, to je rychlovka, ty listové pera jsem opravil jen na té přední ose, na zadní jsem nějak pozapoměl, :oops: omlouvám se,
naštěstí oprava je jednoduchá,
Díky za reportáž
Nejlepší model je ten dokončený....
Radim - PMHT
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod TEO » čtv 02. pro 2010 21:07:04

Dohle lepeníčko je něco jiného než mám skoro pořád na stole. Zatím dobrá oddechovka. No a raději sem ostatním kolegům modelářům napíšu o drobnostech, na které během stavby narazím, aby je nepřekvapily a mohly se tak vyvarovat špatnému slepení. Radime...ten němčour chodí i ke mě na návštěvu....a už docela často.
PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod TEO » pát 03. pro 2010 22:12:40

Podvozek valníčku dostává už svůj vzhled. Přední náprava s točnou mají tažnou oj a vzduchojem, na boky podélných nosníků jsou umístěné panty pro osazení korby, u listových per jsem nalepil válečky nejspíš pro brzdy, kola dostala svůj nátěr a kryty středů, no a na zadní příčný nosník osazeny držáky s blatníčky a koncovými světly. Zde nebylo nutno nic upravovat.

Ač se snažím jak se snažím, tak má papír snahu se chlupatit. Na některých fotkách je to dosti patrné.

PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Tolo » sob 04. pro 2010 9:44:50

Máš to moc pěkné. Já jsem si traktůrek objednal pod stromeček a už se něj moc těším.
Tolo
Strážmistr
Strážmistr

Příspěvekod Acespace » sob 04. pro 2010 21:45:54

No a raději sem ostatním kolegům modelářům napíšu o drobnostech, na které během stavby narazím, aby je nepřekvapily a mohly se tak vyvarovat

A myslíš,že to někdo čte?Beztak jen každej vrní nad tvýma obrázkama. :lol:

Jinak jsi moc hezky vylepšil logo
Acespace
Podpraporčík
Podpraporčík

Příspěvekod TEO » ned 05. pro 2010 12:06:33

Při osazování držáků zvedacích pístů jsem opět musel upravovat. Protože jsou v rámu vlepeny zadní držáky nápravy, je zde opět míň místa pro držák zvedacího pístu. Tak jsem téměř novou čepelkou skalpelu vyříznul na konstrukci držáku zadní nápravy místo pro přilepení držáku zvedacího pístu a toto navrstvení materiálu odstranil. Pro umístění držáku zvedacího pístu je tato operace postačující. Přední držák jde zalepit do rámu podvozku bez nějakých problému. Zalepením držáků s namontovanými zvedacími písty, končí práce na podvozku přívěsu a začíná lepení korby. Tak dlouho jsem si říkal, že nesmím na zadním čele přilepit krajní sloupky obráceně, až se mi to normálně stalo. Takže značka s max. rychlostí 25km byla vzhůru nohama. Párat se mi to už nechtělo, tak jsem z druhého výtisku hodil kopii. Plochy se značkou a šikmými červeno-bílými pruhy jsem na stávající čelo nalepil. Bude zde na fotkách znát lehce jiný odstín, ale co už. Hodně namáhané partie, jako jsou panty a páky na zavření bočnic a zadního čela prolívám lehce vteřiňákem, tak jsou oproti jiným dílům tmavější...moc tuto operaci nemám zažitou, tak se mi stává, že toho vteřiňáku mi ujede někdy i víc než je potřeba a tak mi to hodí někdy i malou mapu okolo, než bych chtěl.

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod TEO » ned 05. pro 2010 20:04:46

Ač to nevypadá, tak je slepení celé korby docela dost náročné na čas. Určitý posun zde ale mám.

PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Radim - PMHT » pon 06. pro 2010 7:37:30

Parádní stavba, čekal jsem ještě kritiku k žebrům pod korbou, vlek jsem stavěl jenom já a je to hned vidět :oops: ,
traktor bude určitě lepší ;)
Nejlepší model je ten dokončený....
Radim - PMHT
Administrátor
Administrátor

Příspěvekod TEO » pon 06. pro 2010 20:15:54

Valníček je hotov. Na korbě nebylo během lepení shledáno žádných nedostatků. Jenom bych doporučil držáky, kterýma je korba pohyblivě uchycena k podvozku, napřed osadit k podvozku pomocí čepů, které budete mít připravené předem a teprve potom nalepit na korbu. Já držáky nalepil napřed na korbu a nyní se nemůžu dopasovat na jedné straně do děr na držácích podvozku. Takže je korba předurčena k postavení na prkýnko v poloze vyklopené korby, tak jako na první fotečce zde. Přední zvedací píst mi zasahoval lehce do žebra zespodu korby, takže i vtomto ohledu si montáž korby k podvozku pohlídejte.

Já se od tohoto tématu traktůrku na nějaký čas odmlčím. Musím se vrátit k lepení Žlebů.

Obrázek
PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie
TEO
Moderátor
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na pmht015 - Zetor 5511 + 5t vlek